Bangkok!

Nu har vi alla samlats i Bangkok innan den slutliga hemfärden. Vi har superfina rum och en riktigt najs frukostbuffé. Det gäller att steka på innan vår sysselsättning på pappret övergår från studenter till arbetslösa:P (och dit är det ju inte särskilt långt..). SÅ vad gör tio tjejor med två dagar i Bangkok? tjaaa.. om jag säger så här, efter åtta timmars shopping värkte det i fötterna något så fruktansvärt. Såå.. jag och Pernilla tog en timmas fotmassage inkluderat nacke och axlar - niiiiice. Imorgon blir det nog lite mer shopping och poolhäng på taket innan vi påbörjar den underbara tolvtimmarsfärden. Resan hit var nästintill konstant turbulent så nu hoppas jag att vi har fått vår dos av det.   

Klockan egentligen mitt i natten på Nya Zeeland så kroppen säger sov. Godnatt alla. //emma

..glömde säga

..att det flyttat in en ny brud i Kajsas rum, hon kommer från Wellington och är supertrevlig. Hon tycker att vår lägenhet är den renaste och mysigaste hon varit i och vill inte vi ska flytta så det förändras :)

Sista dagen på praktiken!



Idag har vi gjort vår sista dag på Laser Group Services, vilket vi firade genom att bli bjudna på lunch :) Bilderna ovan visar ett 22 gradigt Auckland, helt sjukt när vädret var som det var igår. Vi var även tvungna att föreviga vårt eviga bussväntande. Som det nu är slut på! Lite sorgligt var det ändå att lämna Laser. Uppe till höger är vår handledare Alicia och till vänster Pheobe. Vi fick även ett rekommendationsbrev och när jag kom hem låg där ännu ett brev - och en kiwifågel - från Unitec! En torsdag och en fredag kvar i Auckland sen bär det av hemåt.

//emma


Tornadouppdatering


Auckland 2011-05-03

På jobbet vid halv fyra på eftermiddagen ringer vår kollega Pheobes pojkvän och säger att han kört genom det värsta han varit med om, att bilen inte gick uppför backen. Vi får veta att det varit en tornado i norra Auckland som slitit sönder ett köpcentrum, lyft bilar, dödat en människa med mera. Vår handledare blir eld och lågor för det citat händer ju aldrig något i Auckland, allt händer alltid på sydön, gud så spännande, jag kan inte koncentrera mig på att jobba längre. Vi följde därefter Radio och YouTube-klipp på jobbet, vilka visar att tornadon var på väg rakt mot oss via vår lägenhet (jippie). Den dog dock ut i stadsdelen innan vår och vi kunde åka hem frå jobbet (jippie på riktigt).

Anm. gjorda av mig.
1. Är man som boende på nordön generellt avundsjuk på sydöns återkommande dödliga jordbävningar?
2. Börjar tro att jag är med i Final Destination

//emma

Tornado

Snart ger jag upp. All varldens naturkatastrofer forfoljer mig. Nu ar det en tornado i norra Auckland, har redan dodat en person. Ska komma hitat. Jippie.

Las mer:
http://www.nzherald.co.nz/nz/news/article.cfm?c_id=1&objectid=10723156 

//emma

RSS 2.0