Bay of Islands

I torsdags åkte jag och Sandra mot Bay of Islands för att suga ut det sista ur den Nya Zeeländska sommaren i deras egen skärgård. En helt underbar helg med toppenväder och många roliga människor!

I torsdags började vi med att utforska Goat Islands Marine Reserv:






















Sedan åkte vi vidare till en vingård med helt sjukt goda viner så vi slog till på en flaska mousserande och blev även erbjudna jobb som druvplockare - vi avslog erbjudandet men fick ändå ta oss en titt bland odlingarna:









































<--Sedan avnjöt vi en mysig lunch i Matakana.

















För att sedan bege oss till Whangarei och 27 meter höga vattenfall (vi beskådade också en Kiwifågel men har dock inga bilder på den):


...för att sedan anlända till en bbq-kväll på vårt mysiga hostel i Paihia, mycket trevligt!























Fredagen började sedan med lyxfrukost!:


Sedan körde vi mot Cape Reinga som är Nya Zeelands nordligaste ställe där Tasmanska havet och Stilla Havet möts - en väldigt vacker plats:



































Vi besökte även ett 45000 år gammalt träd som Sandra var otroligt intresserad av (det har alltså byggts en trappa  inuti trädet):



På lördagen åkte vi ut till en ö som heter Russell där vi sedan blev upplockade av en båt för att åka ut och simma med delfiner, se skärgården och besöka ännu en ö:

 


Vi hade sedan en trevlig kväll som började med bubbel i bubbelpoolen(!). Sedan tog vår nyfunna vän Mike med oss till en bar/restaurang på en båt som var väldigt mysig, sen avslutade vi kvällen på baren på vårt hostel, som tydligen var det mest välbesökta utestället i Paihia:




Idag har vi varit i Waitomo Glow Worm Cave, alltså en grotta med lysmaskar - verkligen häftigt! Lätt värt det. Hela grottan såg ut som en stjärnhimmel plus att grottan i sig var väldigt vacker med sina kalkstensformationer. Dock fick vi inte ta några bilder så den enda vi har är precis innan vi gick in i grotttan:


- Hoppas du är nöjd med uppdateringen mamma :) Pusspuss //emma

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0